Kopen in de webshop van de Dierenbescherming vooral om de Dierenbescherming te steunen

Bekendheid webwinkel

In november 2020 kregen leden van het ledenpanel van de Dierenbescherming vragen over de webwinkel van de Dierenbescherming. In deze webshop zijn uiteenlopende producten te koop voor mens en dier. Van cadeauproducten met het logo van de Dierenbescherming tot kwaliteitsproducten voor huis- en wilde dieren. Ruim de helft van de panelleden heeft deze webshop weleens bezocht, ruim een derde van de bezoekers heeft ook al eens wat gekocht in de webwinkel. Bijna zeven van de tien panelleden zou (waarschijnlijk) wel iets willen kopen in de webshop. Vaakst genoemde reden is om hiermee de Dierenbescherming te steunen. Daarnaast wil men (ook) laten zien dat ze de Dierenbescherming steunen en/of op deze manier de Dierenbescherming onder de aandacht brengen bij anderen. De meeste panelleden zouden wel op de hoogte willen worden gehouden over nieuwe producten en kortingen in de webwinkel. Voorkeur gaat hierbij uit naar vermelding in de digitale nieuwsbrief en/of een advertentie in het magazine DIER.

Producten in de webwinkel

Producten die men het meest vindt passen bij de webshop van de Dierenbescherming zijn boeken met informatie over dieren en/of de Dierenbescherming, artikelen voor wilde dieren en artikelen met het logo van de Dierenbescherming. Men zou het vaakst overwegen om artikelen voor wilde dieren en/of gezelschapsdieren, cadeauartikelen, boeken met informatie over dieren en/of ansichtkaarten/wenskaarten te kopen. Populairste artikelen met het logo van de Dierenbescherming zijn tassen, kalenders en ansichtkaarten/wenskaarten. Cadeauartikelen die het meest in trek zouden zijn, zijn boodschappen- en strandtassen, thee- en handdoeken, leuke/grappige kantoorartikelen en/of een deurmat.

Politiek lobbywerk

Ruim acht van de tien panelleden zijn ervan op de hoogte dat de Dierenbescherming zich bezighoudt met politiek lobbywerk. Bijna negen van de tien van degenen die daarmee bekend zijn, vinden echter dat dit (nog) meer onder de aandacht mag worden gebracht onder de achterban. Vier op de tien leden van het panel hebben bij de laatste verkiezingen Partij voor de Dieren gestemd. Bijna een vijfde is lid van een politieke partij en/of is politiek actief, vooral bij de Partij voor de Dieren.