Dierenbescherming meest bekend van dierenasielen, noodhulp en dierenambulance

Volgens panelleden is de Dierenbescherming vooral bekend om haar dierenasielen (40%), noodhulp aan dieren via de Landelijke inspectiedienst en meldnummer tegen dierenleed (26%) en de Dierenambulance (23%).

 

Asiel favoriet bij overweging aanschaf huisdier

Toekomstige baasjes zouden bij het overwegen van de aanschaf van (nog) een huisdier voornamelijk informatie opvragen bij het asiel in de buurt (59%) en/of de website van de Dierenbescherming (58%). Een derde of meer zou (ook) informatie inwinnen door online te zoeken via een zoekmachine (37%), bij vrienden/familie of bekenden die dit dier hebben (gehad) (37%), de dierenarts (35%) en/of via een online informatiepagina over (huis)dieren (34%).

Het merendeel zou een huisdier kopen bij het asiel of een opvang (71%), ‘Adopt, don’t shop’ klinkt het luidkeels vanuit de panelleden, maar ook het feit dat deze dieren een tweede kans verdienen en dat er in het asiel nog heel veel dieren zitten die zitten te wachten op een liefdevol thuis zijn beweegredenen om een eventuele toekomstige huisdier bij het asiel aan te schaffen.

 

Drie of vier keer per dag een frisse neus

De helft (50%) van de hondeneigenaren geeft aan dat hun hond gemiddeld 4 keer per dag uit gaat. Een derde (33%) van de honden gaat 3 keer per dag uit.

Gemiddeld gaan de viervoeters iets meer dan 1,5 uur per dag de wijde wereld in. Drie kwart van de baasjes speelt tijdens het uitlaten met de hond (74%). Bijna twee derde (65%) geeft aan dat de hond met andere honden speelt bij het uitlaten.

 

De Dierenbescherming als erfgenaam

Bijna de helft (46%) staat er voor open om een goed doel op te nemen in zijn of haar testament. Een achtste (12%) heeft dit reeds gedaan.

Bijna twee derde van de huisdiereigenaren overweegt de zorg voor hun geliefde huisdier(en) op te nemen in het testament. Een achtste (12%) heeft dit al gedaan. De Dierenbescherming kan ook de zorg van en huisdier op zich nemen na het overlijden van het baasje. Zo bent u als baasje verzekerd dat Fluffy, Poekie of Diesel ook na uw overlijden goed terecht komt! De helft van de huisdiereneigenaren (49%) zou dit in enige mate overwegen, 4% heeft dit al gedaan.

 

Wilt u meer informatie over het nalaten aan een goed doel? Kijkt u eens op Toegift.nl. Wilt u meer informatie over het nalaten aan de Dierenbescherming of de zorg overdragen van uw geliefde dierenvriend, klik dan hier om de brochure te lezen.